Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Online magazin
Online magazin
Éppen sikerült a piacon isteni finom és friss szezonális gyümölcsöt beszerezni, és már el is terveztünk, hogy mit fogunk belőlük készíteni, de amikor a főzésre került a sor, azt tapasztaltuk, hogy majdnem mindegyik megrohadt közülük?
Nos, ez eléggé bosszantó helyzet. De elkerülhető lett volna, ha elegendő figyelmet szentelünk a megfelelő tárolásukra.
A leggyakrabban fogyasztott gyümölcsök közé általában az alma és a körte tartozik. Az előbbiből csakis a kemény, egészséges héjjal rendelkező gyümölcsöket javasolt választani, amelyeket hűtőben akár egy hónapig is tárolhatunk, ha nem érintkeznek egymással.
Ami pedig a körtét illeti, ez a gyümölcs akkor érett igazán, ha kemény, és a kocsányánál ruganyos tapintású. Ha az általunk választott körte még nem érte el ezt az állapotot, akkor nyugodtan tárolhatjuk szobahőmérsékleten egy kosárban. Amennyiben viszont már igen, akkor tegyük nejlonzacskóban a hűtőbe!
Az eper már kezd lassan leérni, és szép fokozatosan elindul a narancsos sárga, olykor némi pirosas árnyalattal megspékelt, az íze tekintetében pedig az édes és fanyar közötti skálán mozgó sárga- és őszibarack szezonja.
Fontos, hogy sohase vásároljunk belőlük nagyon kemény, sérült vagy fonnyadt gyümölcsöt. Ha olyan szemeket sikerült választani, ami még nem teljesen érett, akkor azokat szobahőmérsékleten lehetséges tárolni. Az éretteket viszont feltétlenül tegyük nejlonzacskóban a hűtőbe!
A banán szintén a legtöbbet fogyasztott gyümölcsök közé sorolható. Fontos, hogy mindig az egészségesen dundi gyümölcsöket keressük, amelyek színe igazán széles skálán, a zöldtől a sötét sárgáig terjedhet.
Ha az általunk választott gyümölcsnek inkább zöldes sárgás a színe, és kevés pötty van rajta, akkor tárolhatjuk szobahőmérsékleten. De, ha már sok pötty van rajta, akkor az az érettség jele. Ilyenkor érdemes a banánt egy nyitott zacskóban a hűtőszekrénybe rakni.