Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Íme a legegészségesebb nyári zöldségek és gyümölcsök!

A nyári melengető napsugarak felbukkanása egyet jelent a friss zöldségek és gyümölcsök megjelenésével, amelyek nem csupán finomak, hanem a magas vitamin- és ásványianyag tartalmukkal a szervezet működését is hatékonyan képesek támogatni. Ezért a fogyasztásuk elengedhetetlen.

Ilyen például a sárgabarack is

A tömör húsú, lédús, aromás, gyönyörűen érett, rikító sárga, olykor némi pirosas árnyalattal megspékelt sárgabarackból mindenképpen érdemes sokat fogyasztani, mivel amellett, hogy magas a rosttartalma, tele van C- és A-vitaminnal. Ráadásul nagyszerű káliumforrás, amely elem kulcsfontosságú a szövetek működésében.

Sőt még nagy mennyiségű foszfor és kalcium is található benne, amelynek köszönhetően ez a gyümölcs a csontok egészségét is képes támogatni.

Ide sorolható még a zöldborsó is

Az édes zöldborsó egy rendkívül népszerű nyári zöldség, amelyről a kutatások igazolták, hogy a magas antioxidáns tartalmának köszönhetően segíthet egyes krónikus betegségek, például a szívbetegség illetve a rák megelőzésében és kezelésében.

De emellett még nagy mennyiségben megtalálható benne kalcium, vas, fehérje, folsav és mangán is. Arról nem is beszélve, hogy rendkívül gazdag forrása az A-, B-komplex, C-, K- és E-vitaminnak is.

De a nyár abszolút kedvenc gyümölcse, a görögdinnye sem maradhat ki a sorból

A ragyogó nyári napsütésben rengeteg vizet izzadunk ki, amelyet bizony pótolni kell. Erre pedig az egyik legjobb megoldást a nyár sláger gyümölcsének, a lédús görögdinnyének a fogyasztása jelenti. A magas víztartalmának köszönhetően ugyanis remekül hidratál.

Emellett azonban még az sem elhanyagolható szempont, hogy rengeteg hasznos ásványi anyagot is tartalmaz. Például káliumot, nátriumot, kalciumot, vasat és foszfort. De nagy mennyiségben megtalálható még benne B1-, B2-, B5-, és B6-vitamin, valamint C-vitamin is.