Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

gyerekek babzsákon

Górcső alatt a gyerek babzsákfotel

Minden környezetünkben megtalálható berendezés kapcsán alapvető elvárásokat támasztunk. Ez az ülőalkalmatosságok esetében a stabil szerkezet, a térhez és a többi bútorhoz való illeszthetőség, és természetesen a kényelem.

Valószínűleg ezért is kezd egyre inkább előtérbe kerülni a gyerek babzsákfotel, amely a hagyományos székekkel ellentétben képes tökéletesen alkalmazkodni a testhez. Biztosítja az ülés során a megfelelő alátámasztást, illetve nem terheli túlzottan a gerincet és az ízületeket.

Ráadásul még nagyon könnyű is, így egyszerűen áthelyezhető a szoba egyik sarkából a másikba, illetve, ha éppen nincsen rá szükség, ugyanilyen könnyen eltehető a szekrénybe. Sőt, némelyik modell még ki is nyitható, hogy széket vagy ágyat is készíthessünk belőlük.

Hogyan készül a babzsákfotel?

A babzsákfotel valódi kényelmét a kis polisztirol gyöngyök adják, amelyek egy erős, tartós, strapabíró anyagból, például szövetből, textilbőrből, bőrből, velúrból vagy vízlepergető matériából készült huzatba vannak beletöltve. De akadnak dupla huzatos variációk is, amelyek esetén a belső huzat anyaga 100% erős pamutvászonból kerül előállításra.

Ha pedig attól tartanánk, hogy a töltelék kiömlik, vagy a gyerekek könnyen hozzáférnek a kitöltőanyaghoz, szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy már szinte minden gyártó minőségi, háromszoros varrást alkalmaz, illetve egy biztonságos töltőnyílással látja el a babzsákfoteljeit. Erre tehát nagyon csekély az esély.

Ami a színt és a formát illeti

Manapság már a boltokban és a webáruházakban igazán széles palettából válogathatunk, ami nagyban megkönnyíti azt, hogy hozzátársítsuk a babzsákfotelt a gyerekszoba vidám, színes világához.

Ott van például a kör alakú modell, amelyet a gyerekek kifejezetten szeretnak, mivel teljesen „átöleli” őket, és így biztonságban érezhetik magukat. De nem feledkezhetünk meg a párna és a körte alakú babzsákról sem. Az előbbi előnye a könnyű formázhatóság, míg az utóbbi ugyan csak ülésre alkalmas, de tökéletesen használható a kisebb helyiségekben.

A sokféle formának köszönhetően pedig a babzsákfotel remek eszköze lehet a kreativitás fejlesztésének. Képezheti akár a gyerekek által épített erődnek az alapját, vagy egy csónak, amelyben éppen a viharos tengeren vergődnek.